PAPILLON
Sme malé vinárstvo situované na strednom Slovensku v dedinke Devicie. Ocarila nás nielen dedinka, jej poloha a história vinohradov, ale aj milí ludia a stovka pivníc vytesaných v tufe ktoré sa tu nachádzajú. Starý carovný kamenný domcek sme v roku 2018 prerobili na vinárstvo, zacali vyrábat naše víno a zároven pripravovat pozemky na ekologickú výsadbu viníc. Od roku 2019 sme certifikované BIO vinárstvo.
Tento projekt sa zrodil z lásky Davida a Dariny a podpory Andreja a Hildy. Kde každý z nich priniesol do vienka svoje skúsenosti a talent. Z nášho vinárstva sme nadšení a výsledok našej práce v pohári sa nám páci a chutí :-)
Najpredávanejšie
Biele suché víno. Jemná a plná chut so sviežostou na konci. Vyrobené na Slovensku, z kvalitného bio hrozna, s láskou, rešpektom k hroznu a bez použitia pridaných látok.
Kód: 260104
Biele suché víno. Jemná a plná chut so sviežostou na konci. Vyrobené na Slovensku, z kvalitného bio hrozna, s láskou, rešpektom k hroznu a bez použitia pridaných látok.
Kód: 260302
Biele suché víno. Jemná a plná chut so sviežostou na konci. Vyrobené na Slovensku, z kvalitného bio hrozna, s láskou, rešpektom k hroznu a bez použitia pridaných látok.
Kód: 260102
Biele suché víno. Jemná a plná chut so sviežostou na konci. Vyrobené na Slovensku, z kvalitného bio hrozna, s láskou, rešpektom k hroznu a bez použitia pridaných látok.
Kód: 260105
Biele suché víno. Jemná a plná chut so sviežostou na konci. Vyrobené na Slovensku, z kvalitného bio hrozna, s láskou, rešpektom k hroznu a bez použitia pridaných látok.
Kód: 260301
Biele suché víno. Jemná a plná chut so sviežostou na konci. Vyrobené na Slovensku, z kvalitného bio hrozna, s láskou, rešpektom k hroznu a bez použitia pridaných látok.
Kód: 260101
Biele suché víno. Jemná a plná chut so sviežostou na konci. Vyrobené na Slovensku, z kvalitného bio hrozna, s láskou, rešpektom k hroznu a bez použitia pridaných látok.
Kód: 260103
Papillon víno od Francúza
PAPILLON - VÍNO OD FRANCÚZA
Víno z kvalitného bio hrozna dopestovaného v stredoslovenskom vinohradníckom regióne.
Slovensko-Francúzsky tím Darina Géciová a David Papillon pracujú s vášňou a úctou k pôde a okoliu, podľa prísnych ekologických pravidiel. Devičský chotár leží na rozhraní Štiavnických vrchov a Krupinskej planiny. Toto územie v praveku planéty formovali prehistorické moria a po nich vulkány. Jeden z nich poznajú všetci Slováci – Sitno. Sopečné výlevy pred miliónmi rokov sa rozliali na kilometre ďaleko. Starí Devičania rýchlo prišli na symbiózu viniča a pôdy ležiacej na sopečnom podloží.
David Papillon je Francúz, vinár a someliér, pracoval vo Francúzsku, Švajčiarsku, a pre skúsenosti odišiel aj do Austrálie. Darinka po niekoľko ročných skúsenostiach v USA a Veľkej Británii sa rozhodla vrátiť domov na Slovensko kde sa s Davidom aj spoznali.
Biodynamickí vinári tvrdia, že víno je inšpiráciou vesmíru, David Papillon verí na silu Mesiaca a my veríme, že vám onedlho predstavíme prvý certifikovaný biodynamický vinohrad z pod Sitna.